вторник, 1 октября 2019 г.




Життєвий листопад прекрасних літ



   Міжнародний день людей похилого віку у всьому світі відзначається 1 жовтня. Свято було запроваджено Організацією Об’єднаних Націй, щоб привернути увагу людства до потреб старшого покоління.
   Людська осінь, як і природа, буває різною. В одних вона палахкотить розмаїттям барв, у інших – тихим бабиним літом, у третіх суцільним присмерком. І зараз саме час, коли вони мають відчувати нашу вдячність за віддане тепло, трудові здобутки.
   Кожна родина має свої обереги, своїх берегинь, що бережуть рід від лиха, від усього злого.  Берегині обереги роду – це дідусі й бабусі – найстарші й наймудріші люди в роду. З давніх давен в сім’ях так велося: слово – порада старших, то був закон для дітей.
   1 жовтня в бібліотеці  зібралися почесні гості – люди старшого покоління – досвідчені, мудрі, добрі. На їх честь проведена година спілкування «Життєвий листопад прекрасних літ», організована тематична викладка « Секрети активного довголіття»,  поради з якої неодмінно стануть у пригоді та допоможуть поліпшити здоров'я шляхом зміни способу повсякденного життя, а зробити це, як говорить прислів'я,  «Ніколи не пізно».
    
    Учасники заходу  поділилися великим життєвим досвідом, розповіли про  свої таланти і улюблені захоплення, про родинні обереги, насолодилися поезією і почастувалися дарами осені.  Завершили захід     словами із Повчання князя Володимира Мономаха: «Старших шануйте, як батька, а молодих, як братів».  
      Ми бажаємо всім літнім людям, щоб їхня золота осінь була щасливою та сонячною.   Щиро дякуємо  за віддане тепло, доброту, трудові здобутки, життєву мудрість.  



 .   

Комментариев нет:

Отправить комментарий