среда, 16 октября 2019 г.



Вклонися їй, скажи привітне слово і руки працьовиті поцілуй



    Осінь дарує нам золото падолисту, різнобарв’я хризантем і своє неповторне свято - Міжнародний день сільських жінок.
    Ідея проведення Міжнародного дня сільських жінок була запропонована на ІV Жіночій конференції ООН, яка пройшла у 1995 році в Пекіні. Було вирішено щорічно 15 жовтня відзначати цей День під гаслом соціальної допомоги жінкам, що проживають у селі.
   Жінка в Україні завжди була берегинею домашнього вогнища та сімейного затишку. Сільські жінки не лише трудилися в полі та на городі, а й народжували дітей, розмальовували хати, вишивали, робили писанки, пряли, ткали килими. Українки завжди славилися своїм розумом, охайністю, співучістю, вродою. Сільські жінки – це та опора суспільству, що дає не лише матеріальні блага, а й зберігає духовність нації.
   Не залишилася осторонь цього свята   і наша бібліотека. Берегині нашого села  були запрошені на  бібліотечний уікенд     «Вклонися їй, скажи привітне слово і руки працьовиті поцілуй».  Бібліотекар   розповіла про походження свята, наголосивши, що саме в сільських жінок, які дали життя більшості нині сущих українців, на плечах лежать турботи про сім’ю і виховання дітей, хатні справи і справи по домашньому господарству, просто робота та безліч інших справ, про які навіть і не підозрюють жителі міста. Тож Міжнародний день сільських жінок, принаймні, один раз в рік покликаний нагадати суспільству, наскільки воно зобов'язане сільським жінкам і наскільки цінна їх праця. Кожна з учасниць заходу була  визначена  у номінаціях – «Краща господиня», «Жінка-щедрість», «Жінка - неповторність»,  «Супер бабуся», «Жінка-творчість!».



Комментариев нет:

Отправить комментарий