суббота, 12 октября 2019 г.



Рідна земле моя, ти козацькою славою щедра 
   

                  


Як вогонь безсмертний у віках не згас,
Так козацька слава у нас.
Бо ж нашому роду нема переводу,
Хай пісня єднає коріння святі.
Дай, Боже, нам віри і братнюю згоду,
На довгії роки, на вічні віки.

           14 жовтня  Україна відзначає День захисника України, який збігається  з  християнським святом — Покрови Пречистої Богородиці та Днем українського козацтва.
       День захисника України - це свято пам’яті про наших гордих предків, які пером і словом, вогнем і мечем виборювали право на незалежність рідної держави; свято вшанування козацької доблесті та звитяги; свято вдячності ветеранам Другої світової, які також воювали за свою землю. І, нарешті, це день усіх героїв сьогодення, які хоробро боронять кордони України.   Цей день обрано не випадково. Народ будь-якої країни береже спогади про власне минуле, пишається своєю історією, а козацтво відіграло вирішальну роль в становленні нашої держави.  
       З нагоди  свята в бібліотеці  організована книжкова виставка  «За  Україну, за її долю, за честь і волю», яка розповідає про звитяжну історію славного українського козацтва, про козацький рід, його ватажків,   звичаї та обряди,  життя на Січі. Для широкого кола користувачів  проведено історичний урок мужності «Рідна земле моя, ти козацькою славою щедра».





Комментариев нет:

Отправить комментарий