понедельник, 3 августа 2020 г.

Квітуча казка новоукраїнських садиб


  

     Неповторне диво — квіти! Вони цвітуть для щастя, для радості і для добра, приносять у світ красу, ніжність, мовою квітів можна висловити свої почуття.  

      Наше село завжди славилось своєю незрівнянною красою, а ще працьовитими людьми. У селі тече час розмірено і ніби спокійно, проте кожна хвилина у господаря розписана на тиждень вперед.

    Краса українського села… Біля кожної хати - квіти. Квітникарство у нас здавна в пошані.   Помешкання добрих і щиросердних людей завжди видно здалеку. Там буяють зеленим листям і яскравим квітом рослини. Вони можуть радувати наш зір на подвір’ї.   Кожна квітка — це окраса нашого життя. Подвір’я новоукраїнських  господинь можна відшукати за запахом квітів.   

   Той, хто любить квіти, піклується про них, знає, що у рослин також є душа. Вони дуже чутливі і вміють віддано любити людину, яка не шкодує праці і часу, щоб за ними доглядати. Такими є наші  квіткарки, користувачі бібліотеки – Світлаана Сініговська, Тетяна Сухрін, Раїса Анацька, Ольга Стєнькіна., Любов  Літвінова, Галина Смучок, Галина Ванжа, Галина Анацька, Тетяна Пономар, Світлана Осипець, Катерина Андрієнко, Світлана Ульянкіна та інші.

     Квіти господинь милують око неповторними формами та розмаїттям кольорів. І потребують любові, турботи, уміння. У кожної жінки своє королівство.    Вони відвідують бібліотеку, щоб  почитати  періодичні видання: «Дім.Сад.Город», «Огородник», «Цветок», «Страна советов», «Для дома», «Дом в саду»,  «1000 секретов»  де можна знайти багато  цікавого матеріалу. Насіння і саджанці квітів господині  замовляють  також  у бібліотеці через Інтернет.

    Для них квіти і сад - це і відпочинок, і захоплення, і робота. Недарма в народі говорять, що ті, хто захоплюється квітами - богоугодні люди. Правдива істина, бо створюючи красу, людина надихається на добрі справи. Найкращі клумби ростуть у дуже добрих людей. А краще познайомитися з квіткарками села допоможе онлайн-презенація «Квітуча казка новоукраїнських  садиб».

 

 

 


Комментариев нет:

Отправить комментарий