пятница, 14 февраля 2020 г.



Дарунки вдячних читачів


Книги – це друзі, безпристрасні, але вірні.
                                                                             В.Гюго

             З давніх-давен скарбницею духовного багатства, що поєднує минуле, сучасне і майбутнє, є книга. А вчасно прочитана книга – величезна удача. Вона здатна змінити життя, бути кращим другом і наставником. Тож недарма в народі кажуть, що людина перестає мислити, коли перестає читати. Пам’ятки людської думки накопичувалися саме в бібліотеці упродовж багатьох століть.
    Міжнародний день дарування книг (International Book Giving Day) – це добровільна ініціатива, започаткована у 2012 році американкою Еммі Бродмур. Ідею підказав її маленький син, який запитав маму, чому немає особливого дня, коли люди дарують один одному книги. Це одне з наймолодших свят в календарі, його святкують з 2012 року. У цей день, зазвичай, прийнято дарувати книжки один одному та членам родини, залишати книжки в людних місцях, надавати знижки в книгарнях, організовувати волонтерські кампанії зі збирання книжок, жертвувати твори друку бібліотекам.
    Мета Міжнародного дня дарування книг – надихнути людей по всьому світу подарувати 14 лютого книгу – бібліотеці, другу, членам родини. Вважається, що у цей день мають об’єднатися і ті, хто дарує книги, і ті, хто прищеплює любов до читання.
   Вже не перший рік, напередодні – Міжнародного дня дарування книг, бібліотека проводить акцію «ПОДАРУЙ БІБЛІОТЕЦІ КНИГУ». В кожного з нас вдома є книги, які ми вже прочитали і можемо поділитись ними з іншими людьми, які захоплюються читанням. Здавалось  важко в наш час достукатись до людських сердець, та дуже приємно, що у нас в селі, та за його межами,  багато небайдужих людей, які знаходять можливість відгукнутись на заклик про допомогу. Серед них  Симоненко Олег, Карманець Леонід, Пилипенко Наталія, Літвінова Любов, Анацька Раїса, Анацька Галина, Зікур Олександр, Бойко Олександр, Русіна Любов, Катаєва Олена. Учасники акції отримали подяки -  за подаровані книги, доброчинний внесок у поповнення  бібліотечного фонду Новоукраїнської сільської бібліотеки.



     Добрі справи робити приємно!
       Щиро вдячні за подарунки!







Комментариев нет:

Отправить комментарий