суббота, 1 апреля 2017 г.



Книга в життя відкриває двері



  Книга – це важлива частина в житті кожного з нас, адже вона не тільки допомагає хоча б ненадовго забути про суєту і поринути у світ зі своїми героями, особливими світом і іншими особливостями. Але література, це не тільки розважальний аспект, адже кожна з книг має мораль, а деякі з них і зовсім описують події, які відбувалися з реальними людьми.
   Що ж стосується дитячої літератури, то це невід’ємна частина в житті кожного малюка, адже саме вона дозволяє зрозуміти, що таке добре, а що таке погано, хороша дитяча література вже з ранніх років дозволяє прищепити почуття відповідальності і справедливості. 
   Міжнародний День дитячої книги 2017 це не тільки свято, головною темою якого є щасливе дитинство, але і своєрідний конкурс, в якому беруть участь як початківці автори, так і акули пера. Раз у два роки міжнародна премія імені Г.Х.Андерсена присуджується особливо видатним письменникам і ілюстраторам, ця нагорода є найпрестижнішою у цій літературній царині, а в деяких джерелах, по важливості і зовсім порівнюється з Нобелівською премією. Цей почесний приз, у вигляді золотої медалі, на якому викарбувано профіль великого казкаря, вручається на черговому конгресі Міжнародної ради з дитячої книги, так само нагороджуються Почесним дипломом окремі книги для дітей. 
    Вітаємо Вас, юні книголюби з Міжнародним днем дитячої книги.  З нагоди свята в бібліотеці проведена літературна мозаїка   «У Землі супутник – Місяць, у людини – книга».    Літературну мозаїку розпочала   учасниця  Настя Бовкун, всі щиро їй аплодували за чудові дитячі вірші. Про свої улюблені книги розповідали юні користувачі.


   

Комментариев нет:

Отправить комментарий