среда, 11 ноября 2020 г.

Мова – душа народу, його найцінніший скарб

 

 


    Рідне слово… Скільки в тобі чарівних звуків, животворного трепету і вогню. Скільки в тобі материнської лагідності і доброти, мудрості земної. Що може бути дорожчим для людини за рідне слово? Для кожного народу дорога його мова, а нам, українцям, найближча до серця – українська…

    До Дня української писемності та мови в бібліотеці була організована книжкова виставка «Мова – душа народу, його найцінніший скарб », яка допомогла  користувачам   познайомитись  з історією походження української мови, народною мудрістю, славетними майстрами рідного слова, з добрими порадниками та помічниками – словниками.    

   З метою  поглиблення знань юних користувачів  про рідну мову,   її красу і багатство, розкрити її необхідність у житті людини, розвивати бажання вивчати українську мову  в бібліотеці  було проведено  мовознавчу вітальню «Світ українського слова».    

   Любити, шанувати і плекати рідну мову – святий обов’язок кожного українця.  Нехай материнське слово буде для всіх нас духовним джерелом життя і оберегом.





Комментариев нет:

Отправить комментарий