пятница, 22 февраля 2019 г.


О, рідна мовонька, о мово, в тобі від Бога кожне слово

Як воду п'ю із чистої криниці,
З-поміж людей вишукую слова.
І наша рідна мова-чарівниця
У віршах повнозвучних ожива.
Цвіте, як квітка маку серед поля.
Дзвенить, як пісня пташки чарівна.
І хоч нелегка в Україні доля,
Та вірю все ж відродиться вона.


     21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови. Це відносно молоде свято – до календарів усього світу воно увійшло тільки у 1999 році. І в Україні воно почало писати свою історію, хоча сама проблема української мови на українських землях нараховує кілька століть.
     Стало традицією в бібліотеці святкувати Міжнародний день рідної мови. В рамках циклу  заходів «Квітни, рідна мово, на землі квітучій» в бібліотеці оформлено ілюстровано -книжкову виставку «Криниця рідного слова» з якою ознайомлено відвідувачів бібліотеки. Для широкого кола користувачів    проведено  урок - діалог  «О, рідна мовонька, о мово, в тобі від Бога кожне слово» , під час якого присутні дізнались про розвиток української мови, її місце серед інших мов, почули щирі слова любові й вдячності до рідної  мови.   
   Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов'я, бо лине вона, як ніжна пісня співучого соловейка. 
  



Комментариев нет:

Отправить комментарий