пятница, 12 октября 2018 г.


 Велика толока  у маленькому селі 



     Новоукраїнська сільська бібліотека є єдиним осередком культури в селі Новоукраїнка. При бібліотеці працює 2 клуби за інтересами  дитячий (літературно – мистецький) та дорослий (клуб любителів української пісні). Бібліотека на сьогодні є  затребуваною.
  За ініціативою сільського бібліотекаря Людмили Камінської та депутата Святогорівської селищної ради Петра Миколайовича Смучка у грудні 2017 року за кошти селищної ради придбано і встановлено  пластикові вікна, а в вересні цього  року виділено кошти на матеріал для ремонту фасаду. Останні 13 років ремонт фасаду будівлі бібліотекар робила за власні кошти, хоча  приміщення знаходиться на балансі селищної ради.
  На осінню толоку бібліотекар  запросила  активістів , які об’єднали зусилля для ремонту фасаду бібліотеки. Серед них  депутат селищної ради П. Смучок,  Г. Анацька, Г. Петрушко, О. Монич, Д. Стєнькін, М. Камінський. За їх участю зроблено наступні  фасадні роботи:   грунтування,  шпаклювання та фарбування стін,  цоколя, шпаклювання віконних  відкосів; зварювальні роботи – дашок над дверима; облаштування ганку -  робота з тротуарною плиткою.  
  Велика подяка Святогорівській селищній раді від громади села за можливість  придбання будівельних  матеріалів. І безумовно активістам, які не шкодуючи свого часу, сил,  на протязі 6 днів, приймали участь у толоці, дбаючи разом з бібліотекарем  про сучасний імідж  бібліотеки.








Комментариев нет:

Отправить комментарий