четверг, 12 октября 2017 г.


 Україна понад усе


  Жовтень... На дворі дивовижна осінь. 14 жовтня - особливий день, коли переплітаються релігійне та державне, народне та військове свято: День українського козацтва, Покрова Пресвятої Богородиці, День захисника України. Запоріжська Січ! Козацтво… Найлегендарніше минуле українського народу, його святиня.   Ми всі діти великого козацького роду, гордимося своїм краєм, своєю землею і шануємо  її.
    В  бібліотеці з нагоди свят   організована книжкова полиця « Ми козацького роду нащадки». Завдяки  якій     з фондів нашої книгозбірні можна знайти інформацію про феномен такого явища, як українське козацтво, причини його виникнення, особливості формування та розвитку, про козацьку освіту та культуру, церкву у житті козаків, їх військовий вишкіл, про зброю та коней, чайки та люльки, джур та характерників, кошових та гетьманів.
  До Дня захисника України проведено урок мужності «Україна понад усе». Це свято пам’яті про наших гордих предків, які пером і словом, вогнем і мечем виборювали право на незалежність рідної держави; свято вшанування козацької доблесті та звитяги; свято вдячності ветеранам Другої світової, які також воювали за свою землю. І нарешті - це день усіх героїв сьогодення, які хоробро боронять кордони України.
\


  


Комментариев нет:

Отправить комментарий