четверг, 5 января 2017 г.


Із колядками ідемо – добру звістку несемо



Нехай Різдво у вишиванці
Розбудить Вас щасливо вранці,
І принесе у Вашу хату
Усмішку, радості багато.
Розбудить приспані надії,
Зерном і щастям Вас засіє,
Зігріє сонцем і любов’ю,
І подарує Вам здоров’я!
Веселих свят, смачної куті!

  
     Різдвяні свята – це час, коли наповнюються радістю серця кожного з нас, і всі стають трішки добрішими, трішки веселішими і трішки щасливішими.  Скористуватися різдвяними звичаями і традиціями,  поринути у неперевершену святкову атмосферу і дізнатися більше про стародавні слов’янські звичаї, змогли учасники клубу «Україночка» переглянувши у  бібліотеці Різдвяний перегляд «Сяйво Різдвяної зірки».
     З різдвяним вечором пов'язано багато звичаїв та обрядів. Так, поки не з'явиться перша зірка на небі, зранку нічого не їдять, постяться аж до Святої вечері. Під час вечері вживають традиційні 12 пісних страв. Важливим атрибутом свята є колядування - давній звичай різдвяних обходів із виконанням величально-поздоровчих пісень (колядок). Колядки прозвучали і в бібліотеці, які учасники клубу вивчили заздалегідь.
  Привітання з Різдвом Христовим лунає з вуст в уста.   Це свято символізує початок нових справ, здійснення планів, адже Різдво - це народження чогось нового.
   Хай незгасаюче світло Різдвяної зірки, світло любові та примирення стане для вас джерелом життєвої наснаги, оптимізму, впевненості у всіх ваших починаннях, а дзвінка коляда принесе вам добро та Господнє Благословення. Хай радість і добро несе тиха ніч свята хай освітлює вам шлях зірка, золота, а у небі зорепад здійснює бажання!

З Різдвом Христовим!



Комментариев нет:

Отправить комментарий