пятница, 22 января 2016 г.


Україно, твоя доля, єдність, злагода і воля



Живи, Україно, живи для краси,
Для сили, для правди, для волі!
 Шуми, Україно, як рідні ліси,
 Як вітер в широкому полі.
Олександр Олесь

   22 січня – важлива дата для України. Саме цього дня, майже століття тому, наша держава возз’єднала свої тереторії завдяки незламності духу народу, його величного бажання до самобутності, незалежності.
   Це свято нагадує нам, що Україна – соборна, унітарна, неподільна, єдина! Незважаючи на ситуацію, яка хвилює сьогодні кожного з нас, ми віримо в щасливе майбутнє, в спокій та благодать! Бо ми, українці, вільні серцем, і в душі нашій живе святе почуття до рідного краю.
  З нагоди свята у  бібліотеці була оформлена тематична книжкова поличка «Мовою фактів і документів». Матеріали представлені на поличці акцентують увагу на історичних фактах, що передували злуці, на об’єднавчому русі, який наприкінці 1918 - початку 1919 року охопив майже всю Україну. Об'єднання УНР і ЗУНР стало моделлю цивілізованого демократичного, збирання територій в єдиній суверенній державі. Боротьба українського народу за соборність своїх земель – одна із важливих сторінок нашого минулого. Слово «соборність» включає в себе єдність і згуртованість. У ньому ми чуємо слово «собор». Собор душі є у кожного із нас. Берегти його означає слідкувати за своїми думками, діями, вчинками. Одним із головних завдань собору душі є знати і пам’ятати свою історію. Тож вивчаймо власну історію і цінуймо здобутки попередників!
 Біля книжкової полички було проведено історичний урок: «Соборна та єдина квітуча Україна».                                                             

Ми вірим в майбутнє твоє, Україно!
Говорять сьогодні дорослі й малі.
Бо ти в нас – найкраща, бо ти в нас єдина,
Немає такої, як ти,  на землі.






Комментариев нет:

Отправить комментарий