вторник, 12 февраля 2019 г.



«ПЕРІОДИКА – ВІКНО У СВІТ»
   
Про все цікаве на планеті, 
читай в журналі та газеті, 
дізнаєшся про Всесвіт гарний, 
труди твої не будуть марні.


         З сивої давнини людство відчувало потребу не тільки в усному спілкуванні, але й у писемному. З удосконаленням та розвитком суспільства, науки, культури та техніки, люди удосконалювали свої навички в писемній передачі інформації: спочатку рукописної, а потім друкованої. На теперішній час відомо багато способів передачі інформації та її фіксуванні. Одним із видів є друкована інформація на сторінках періодичних видань.
    В сільській бібліотеці періодичні видання користуються великим попитом.      Завдяки Святогорівському селищному голові  В. Г. Белянкіну Новоукраїнська бібліотека отримує 9 назв періодичних видань. Серед них: «7- Я», «События недели»,  «Семейная газета», «Лечемся вместе», «100 секретов»,  «Домашний доктор», Умное хозяйство», «Журавлик», «Новий шлях», «Для дома» які      набули  в бібліотеці особливого значення, основною метою яких є надання інформаційної допомоги користувачам бібліотеки у задоволенні їхніх потреб через газети та журнали, формуванні художнього смаку, культурі читання.
 Для широкого кола користувачів у бібліотеці     проведено  прес – огляд «Наша преса – на всі інтереси» . Метою якого  було залучення користувачів і ознайомлення їх з періодичними виданнями, які отримує бібліотека.     Газети та  журнали є одними з основних ЗМІ, які  впливають на громадську думку, формуючи її відповідно до інтересів певних ідеологічних груп, суспільних класів,  відповідають на багато запитань,   вчать бачити головне.   Вони не тільки сповіщають факти, а й аналізують події, явища, піднімають злободенні питання, торкаються вічних проблем, вчать мислити, дають інформацію для роздумів.










Комментариев нет:

Отправить комментарий