среда, 20 февраля 2019 г.



   майдан  - герої не вмирають
         
 
І кожен українець мусить знати
Героїв, що тримають небеса,
Що творять ту історію сучасну,
Що борються за правду до кінця.
Галина  Британ.

    День Героїв Небесної Сотні встановлено відзначати щорічно 20 лютого відповідно до Указу Президента України «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.
        Час… У кожного із нас з ним свої рахунки, а в України особливі. Більше 350 років на шляху боротьби за незалежність, український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок.
        Останніми у цьому довгому списку стали Герої Небесної Сотні. Чи можемо ми живі, забути невинно убієнних? Лише одна відповідь – ні! Схилімо низько голови перед пам’яттю людей, яких було вбито у мирний цивілізований час. Саме цей Майдан поклав початок національній ідентифікації громадян нашої держави. На жаль, ця історична подія не відбулася без утрат найкращих серед громадян, справжніх патріотів. Народ увінчав їх «Небесною сотнею». Це представники усіх регіонів України, різних за своєю національністю, віком, освітою, сімейним станом… Але всіх їх об’єднує одна велика любов до Батьківщини, більша за життя.
 «Небесна сотня, ви тепер святі»  під такою назвою  проведено   урок мужності до Дня  вшанування Героїв Небесної Сотні.    Бібліотекар розповіла присутнім про   тривожні події на Майдані Незалежності у лютому 2014-го року,   що серед загиблих «Небесної Сотні» є  наш земляк Володимир Наумов  уродженець   села Шевченко.  Також  переглянули документальні видання про події  на Майдані. Імена Героїв Небесної Сотні назавжди викарбуються в нашій пам'яті. Вони – наша гордість та слава, наша «Небесна Сотня»!


     



Комментариев нет:

Отправить комментарий