пятница, 15 февраля 2019 г.


 Афганістан: біль і мужність


 
Ти – вічний біль, Афганістан,
Ти – наш неспокій.
І не злічить глибоких ран
В борні жорстокій.
І не злічить сліз матерів, дружин, дітей 
Не всі вернулися сини із тих ночей…»




15 лютого, у День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, українці віддають шану тим солдатам і офіцерам, які з честю та гідністю виконували свій військовий обов`язок у горах Афганістану та в інших вибухонебезпечних точках світу.
Цього року виповнюється 30  років від дня виведення військ з Афганістану. Афганська війна… Страшна війна минулого століття, пекуча рана, яка болить і досі.  
 У цій війні приймав участь,  наш земляк  Олександр Миколайович Курликін, мешканець села Новоукраїнка.  До якого з  візитом – ввічливості «Афганістан: біль і мужність»    завітали  депутат Святогорівської селищної ради П. М. Смучок   та   Л. В. Камінська  бібліотекар Новоукраїнської  сільської бібліотеки разом з підростаючим поколінням.  За два роки з 1987- 1989 на чужині наш співвітчизник  проявив  мужність  і професіоналізм. Він розповів про афганську війну про своїх друзів з якими воював пліч – опліч. Пишаємося людськими якостями нашого земляка, який пройшов крізь Афганістан не посоромивши своєї честі та гідності .



Комментариев нет:

Отправить комментарий