среда, 9 марта 2016 г.


 Хай вічно сяє Шевченкова весна 




Свою Україну любіть.
Любіть її… во врем’я люте,
В остатню, тяжкую мінуту
За неї Господа моліть
Т. Шевченко.

  Кожного року в березні місяці українці вшановують пам’ять видатного Кобзаря, патріота України, великого її сина – Т.Г. Шевченка.  
  Тарас Шевченко відомий у всьому світі. А в Україні не знайдеться жодної людини, яка б не знала цього імені.
  В різні періоди свого життя ми звертаємось до його творчості. Але тільки зараз, у такий складний для нашого народу час, ми зрозуміли і відчули справжню силу його творів. Його слова долинають крізь століття, але з усією повнотою відбивають почуття й думки сьогодення.
  Тарас Шевченко… Геній, мислитель, пророк. Людина незвичайної долі й незвичайного таланту, що здобула світову славу.  
  Цього року виповнилась 202-а річниця з дня його народження, а він і нині пробуджує любов до своєї Батьківщини, кличе сильних на подвиги, вселяє у слабких надію і віру.
  До дня народження Т.Г. Шевченка в сільській бібліотеці організовано Шевченківські дні . Життєвому шляху та творчості присвячена низка заходів  усний журнал « Вічна книга українців»,  поетичні читання “Відкриваємо Кобзаря разом ”. Усі заходи супроводжувалися книжковою – ілюстрованою виставкою «Живи поете в славі віковій».   
  Увібравши в себе душу народу, Т. Г. Шевченко підніс його духовну велич і красу на найвищу височінь, чим збагатив увесь світ. Тарас Шевченко звеличив Україну, звеличив весь український народ.




Комментариев нет:

Отправить комментарий