пятница, 10 марта 2017 г.


Новоукраїнська Берегиня


  10  березня 70 років тому у невеличкому селі  Облазниця що на львівщіні народилась дівчинка на ім’я Стефанія. В 4 роки  вона з матусею приїздила до села Новоукраїнка в якому мешкає по цей час. Закінчила спочатку навчальну  школу, а потім вечірню.
Все трудове життя Світлана Михайліввна  пропрацювала на колгоспній ниві у колгоспі імені Ватутіна. Трудовий  стаж становить 46 років.  21 рік працювала  дояркою, потім на протязі 17 років  завідуючою фермою, коли ферми не стало працювала бригадиром  огородників, завідуючою їдальні,різноробочою. Має безліч нагород. В селі С. М. Осипець знають, як розумну, лагідну доброзичливу та працьовиту  жінку. З чоловіком виховала 2 дітей – доньку і сина. Якими зараз пишається . Два рази обиралася депутатом районної   ради, один раз депутатом  Святогорівської селищної ради, неодноразово була членом  виконкому.  
« Встигати все мені допомагали  чоловік, свекруха, та звісно ж любов до праці»  – згадує Світлана Михайлівна. Вона і  сьогодні, коли їй 70, також як і раніше,  встигає все і вдома, і по господарстві, і на городі, і сільську бібліотеку встигає відвідати, де є учасницею клубу «Україночка» до складу якого входять жінки, що люблять співати. А ще Світлана Михайлівна любить свята коли за святковим столом збираються діти,4 внуків та 4 правнуків. В  неї дар готувати найсмачніші пиріжки, якщо  хочете в цьому переконатися завітайте в гості до героїні нашої розповіді і ви переконаєтеся в її гостинності. Хобі Світлани Михайлівни  - квіти  кімнатні, вуличні. Влітку її двір перетворюється в ботанічний сад. Сьогодні Світлана Михайлівна  також займає активну життєву позицію, з нею завжди радяться, вона завжди готова прийти на допомогу. Ось така героїня моєї розповіді -  берегиня родинного затишку і тепла – проста сільська жінка, яка не звикла до шани,  а сільський труд є нормою її життя. Тож з нагоди Дня народження, шановна Світлана Михайлівна, від усієї громади села Новоукраїнка прийміть привітання:
Ваш ювілей прийшов до нас з весною
Тепло несе оновлена пора
А ми бажаємо наснаги вам дзвінкої,
Розкрилля дум, здоров’я і добра.

Комментариев нет:

Отправить комментарий