суббота, 27 февраля 2016 г.


 Зорій до  віку поміж нас

Це талант наскрізь мужній,
хоч не позбавлений
жіночої грації і ніжності…
Її поезія – то
огнисте оскарження того
гніту сваволі, під
яким стогне Україна.
 І. Франко

  З 18 лютого у нашій бібліотеці діяла оформлена книжкова поличка до 145-річчя від дня народження Лесі Українки «Зорій до віку поміж нас». Книги, представлені на виставці, розкажуть користувачам про всесвітньо відому українську поетесу, її життя, коло її близьких та друзів, середовище, що живило і надихало її талант.  
  Під час години поезії «Обернуся в легенду»  присутні познайомились  з творчістю великої поетеси Лесі Українки,  торкнулись   більш ширше її життєвого шляху.  Відчули  легкий сум, присутній у ліричній поезії, глибоку любов до рідної землі, неньки-України.
  Ім’я поетеси овіяне всенародною любов’ю. Це була людина виняткової мужності і принциповості, духовної краси і мистецького обдарування.  Спадщина Лесі Українки – це багатюще джерело краси і творчого духу народу, з якого черпати усім живучим і прийдешнім поколінням, брати наснагу для життя і праці.
Тож нехай  звучить серед нас слово Лесі і слово про Лесю,   як шана наша пам’яті  її великій. Після заходу діти читали  її твори, з яких линуть до нас слова Лесі Українки:
Довго щирими сими словами
До людей промовлятиму я…





Комментариев нет:

Отправить комментарий