воскресенье, 8 апреля 2018 г.


Свіча надії Великодня в небесній покуті горить



Дзвонять дзвони! Свято Пасхи
Завітає хай з любов’ю,
А із неба Божа ласка
Додає снаги й здоров’я!
Щастям хай життя осяє
Ангел Божий із небес,
Світ навколо процвітає,
Радості! Христос Воскрес!

  Великдень - одне з найвеличніших християнських свят, яке символізує початок нового життя. Шановане, величне, світле. Воскресіння Христа – це перемога життя над смертю, усього хорошого над злим та поганим, надією над зневіренням. Із Великоднем традиційно пов’язана значна кількість народних повір’їв, прикмет і обрядів, які формувалися століттями.
  У нашій бібліотеці представлена великодня літературна композиція: « Заграли великодні дзвони пасхальний вернісаж», на якій зібрана  література про давні та сучасні традиції святкування Пасхи, техніку розфарбовування писанок та рецепти смачних страв, які стануть окрасою великоднього столу.
  Свято Великодня є одним з найсвітліших і прекрасніших свят у році. З малих років дітям розповідають про світлі дні Великодня, щоб пояснити, чому вони є такими важливими для кожної людини.
  Напередодні Світлого Господнього Воскресіння в бібліотеці проведено годину  духовності «Будуємо храм в своїй душі». Діти з захопленням послухали розповідь бібліотекаря про народні обряди та традиції святкування Великодня.  Власноруч зробили вироби  до "Пасхальної веселки", якими прикрасили деревця під час освячення Пасхи. Кожна писаночка  вийшла по-своєму гарна, цікава і оригінальна.
   Учасники клубу «Україночка» в день освячення Пасхи підготували для присутніх святкову композицію «Свіча надії Великодня в небесній покуті горить». Нехай це величне свято наповнить серце світлими почуттями надії і любові, дарує щастя і добро. Радості, здоров’я, добробуту і благополуччя всім, хто мешкає на нашій святій Землі. Нехай ваші душі будуть багаті на добро, як святковий стіл, чисті як Великодній рушник і веселі, як українські писанки. Хай малинові дзвони Великодня принесуть у вашу оселю радість, віру, надію і любов.  Христос Воскрес!  







Комментариев нет:

Отправить комментарий