суббота, 28 ноября 2015 г.



Розсекречена пам’ять


Крижаний горевій –

зброя сили лихої:

Осипається листя,

укриває поля,

Над скорботним безмежжям

України Святої

Віє Голоду Пам`ять,

завмирає земля...





День пам’яті жертв голодоморів — щорічний національний пам’ятний день в Україні, що припадає на четверту суботу листопада. Цього року день пам’яті припав на 28 листопада.
 «Голодомор – Великий голод 1932-1933 років в Україні – забрав життя від семи до десяти мільйонів ні в чому не винних людей» (зі Спільної заяви делегацій держав-членів ООН, 7 листопада 2003 року). Щонайменше 10 млн. свічок вимагає від нас історія та наша пам’ять, але чи набереться така кількість в Україні? Уточнені дані людських втрат міг би дати всесоюзний перепис населення 1937 року. Однак його результати були знищені, а виконавці репресовані.
 На знак вшанування пам’яті невинних жертв Голодомору у стінах бібліотеки оформлено книжкову полицю «Свіча пам’яті», проведено бесіду - реквієм  «Розсекречена пам’ять».
Вшанувати пам’ ять невинних жертв – це той мінімум, який ми, сучасні українці, маємо зробити не стільки для мільйонів загиблих, а, скоріше, задля наших дітей, які повинні завжди пам’ ятати про ті страшні часи й робити все, щоб подібне ніколи не повторилося. Вшануймо жертв Голодомору! 





Комментариев нет:

Отправить комментарий