четверг, 7 марта 2019 г.



Тарас Шевченко - духовний символ України



Подякуємо долі,
Що сьогодні у нас
Є країна і воля,
І наш світоч – Тарас!



     Перші дні весни – чудова пора року. Адже саме весна пробуджує землю, живить першими добродарчими соками і природу, і нас із вами, бо ми – так само невід’ємна частка Природи.
     А багато-багато років тому весна, один з її березневих днів, подарувала Україні та всьому людству славетного Кобзаря, співця і сина України.
     Напередодні 205 річниці з дня народження Тараса Григоровича у  сільській бібліотеці   зібрались читачі,  щоб разом вшанувати Великого Кобзаря.
      Бібліотекар представила книжкову виставку    «Думи Кобзаря живуть поміж нами» організовану до 205 років  від  дня народження Т. Г. Шевченка.  Під час літературної години  «Тарас Шевченко - духовний символ України» ознайомила присутніх з творчими і бібліографічними цікавинками, піснями на вірші Кобзаря, що стали народними,  переглянули слайд-перегляд  «Ріка життя безсмертного Тараса». А діти на шану великого генія України продемонстрували свої таланти – вірші, пісні, інсценівки «Пригоди Тарасика» та «Запальний танок».
    В рамках тижня Шевченківські  березини  для широкого кола читачів  проведено літературну вітальню   «Ім’я Шевченка стукає в  серцях». 




   


Комментариев нет:

Отправить комментарий