вторник, 8 января 2019 г.






 Весь світ звеселився,
Святкують всі кругом.
Христос народився!
Славімо Його!


  Свято Різдва чекають із нетерпінням і дорослі, і малі. Воно приносить чимало радощів, веселощів та солодощів. Свято тішить своїм затишком, спокоєм та надіями на краще майбутнє. Та чи знаємо ми, як його святкувати? Розпочинається свято Різдва 6 січня Святвечором. Цей день в усіх асоціюється із такою смачною стравою, як кутя. Вона красується на столі серед ще 11 страв. Кутя - окраса. Це – перша страва, яку їдять.  
  Відсвяткувавши за Святою Вечерею Надвечір’я Різдва Христового, спозаранку 7 січня християни вітають у церквах Новонародженого Ісуса. Приходить Різдво Христове. Це величне свято було встановлене у четвертому столітті.
  Цього дня особлива духовна радість обіймає кожного з нас, бо цей день – незвичайний. Ми прославляємо одну з найвеличніших подій Священної історії щирим і сповненим радості привітанням: «Христос народився – Славімо Його!». Різдво Христове належить до великих християнських свят, які церква відзначає особливо урочисто. Згідно Євангелії цього дня народився Син Божий – Ісус Христос, якому люди поклоняються вже два тисячоліття. Це одне з найвеличніших свят і чи не найбагатше за розмаїтістю народних обрядів.
  З метою ознайомлення  користувачів  з традиціями, звичаями та обрядами українського народу, що пов’язані з  Різдвяно-новорічними святами у бібліотеці організована виставка «Добрі свята приходять у дім». Для широкого кола користувачів    відбулися Різдвяні посиденьки: «Колядують зорі на Різдво щороку».  Під час заходу  бібліотекар  ознайомила присутніх з традиціями святкування Нового року та Різдва Христового на Україні, з колядками та основними атрибутами колядників.  Святковій атмосфері сприяли колядки та щедрівки у виконанні присутніх учасників.
    Саме такі заходи, сприяють вихованню   поваги до традицій українського народу, його культури.
  




Комментариев нет:

Отправить комментарий