понедельник, 15 октября 2018 г.


     
    Свята Покрова, накрий хату теплом, а господарів добром



День захисника Вітчизни –
Мужності й геройства свято .
І ми вклоняємося тим,
Хто літ тому назад багато
І тим, хто нині з автоматом
Наш спокій береже і захищає,
Всю нашу велику родину,
Рідну землю свою – Україну.

    14 жовтня - день, який є святковим для сучасних воїнів та суспільства в цілому. Він символізує нерозривний зв’язок усіх поколінь захисників України.    День захисника України - це свято пам’яті про наших гордих предків, які пером і словом, вогнем і мечем виборювали право на незалежність рідної держави; свято вшанування козацької доблесті та звитяги; свято вдячності ветеранам Другої світової, які також воювали за свою землю. І, нарешті, це день усіх героїв сьогодення, які хоробро боронять кордони України.  Цей день обрали не випадково. Оберегом кожної нації є її культура та духовні цінності, що передалися нам від пращурів. 
  Споконвіків на свято Покрови наші пращури вшановували воїнів-захисників. Традиція ця дуже давня і походить ще з часів Київської Русі і Запорізької Січі.    Наші козаки вважали Пресвяту Богородицю своєю заступницею. Звертаючись до неї, вони казали: "Покрий нас чесним своїм Покровом та захисти нас від усякого зла!"     
    День захисника України — свято не тільки військових. Це свято нескорених, свідомих громадян, які вболівають за долю нашої країни, день усіх небайдужих, які своєю професійною діяльністю, сумлінною працею, волонтерською роботою забезпечують Україні захист — економічний, гуманітарний, інформаційний.
   З нагоди свят Новоукраїнською сільською бібліотекою,   за участю вокального колективу «Україночка», було  проведено святковий концерт  «Свята Покрова, накрий хату теплом, а господарів добром» . Під час заходу хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих воїнів,висловили подяку  учаснику АТО  І. В. Кабанцю, який мешкає в селі Новоукраїнка, учасникам ліквідації Чорнобильської катастрофи М. І. Похілу, В. М.Лопуху, військовослужбовцю  Василю Стефанішину.  Свято прикрасили патріотичні та жартівливі пісні, сценки у виконанні учасників  вокального колективу «Україночка» , який в цей день відзначив  другу річницю свого існування. Також для  глядачів  була організована конкурсна програма з  улюбленою їжею українців - гарбузовою кашею та варениками, які приготувала господиня Любов Літвінова. Селищний депутат П. Смучок  привітав односельців зі святом  подякувавши  організаторам та учасникам.
      Отже наш святий обов’язок – неухильно дотримуватися заповідей предків, берегти здобуте у важкій боротьбі і стати справжніми патріотами молодої держави – України.




Комментариев нет:

Отправить комментарий