пятница, 12 октября 2018 г.


Життя прожити -  не поле перейти




Земля дарує людям сили,
Лікує від нещасть і бід,
Живуть в Новоукраїнці старожили
На радість всім на сотні літ




      Село як дерево -  має коріння , стовбур, крону.  Корінням  села є його сторожили, люди, які пережили нелегке життя: голодомор і війну, важку фізичну працю і Бог дав їм сили дожити до наших днів.  Цими днями відзначили свій 90 річний ювілей старожили села Новоукраїнка Дмитро Наумович Овчаренко та  Палагея Юхимівна  Анацька.
  Розділити це свято з ювілярами завітали  депутат Добропільської   районної ради Людмила Камінська та   депутат  Святогорівської селищної ради Петро Смучок, які подарували ювілярам пам’ятні подарунки.
 Дмитро Наумович Овчаренко –  надзвичайно добрий та трудящій чоловік, іскриться оптимізмом. Семирічним хлопчиком разом  з родиною приїхав  до села Новоукраїнка з Полтавської області і залишився відданим йому. Учасник   війни, ветеран  праці.   Майже все своє трудове  життя більше 30 років   присвятив роботі у  вугільній промисловості, працюючи електрослюсарем на шахті Білозерська. Дмитро Наумович  пишається своїми нащадками. Поруч з ним  2 дітей, 4 онуків та 4 правнуків. А  нагородою за його нелегке,  але прекрасне життя є щира любов і турбота близьких .
    Зовсім небагато на нашій землі мешкає людей, які зберігають у пам’яті ланцюжок подій цілої епохи та можуть поділитись цими спогадами та передати їх наступним поколінням. Саме такою  є мешканка села Новоукраїнки  Палагея Юхимівна  Анацька.  Учасниця   війни, ветеран  праці.  Двадцятирічною  дівчиною Палагея   переїхала до села Новоукраїнка з села Слов’я нки Межівського району.   Близько 40 років працювала на фермі  у колгоспі імені Ватутіна, звідти і пішла на пенсію. Сьогодні її радість син і донька, 4 онуків та 8 правнуків, які допомагають розділити радісні і тяжкі моменти сьогодення
   Винагородою за  багаторічні роки  Палагеї  Юхимівни та  Дмитра Наумовича   стали повага односельців та нагороди за добросовісну працю.




Комментариев нет:

Отправить комментарий