пятница, 24 августа 2018 г.




Найдорожча в світі, рідна Україна



Вишита колоссям і калиною,
Вигойдана співом солов’я,
Зветься величаво – Україною,
Земле зачарована моя.
Нині свято нашого народу,
Свято України, її роду!
Ще пройти нам слід багато.
Свято майбуття, надії свято.



     З нагоди святкування Дня Незалежності України та з метою національно -патріотичного виховання  в   бібліотеці   організована книжково -ілюстрована виставка:    « Всім серцем любіть Україну свою – і вічні ми будемо з нею»,   Користувачі книгозбірні із зацікавленістю ознайомилися з літературою, представленою на книжковій виставці,  яка розкриває    глибину століть  історії  нашого народу. Україна має багате і славне минуле. Вона виплекала Запорізьку Січ, відчинила двері Києво-Могилянській академії, виколисала велетнів сили і духу – Григорія Сковороду, Івана Сірка, Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесю Українку, Ліну Костенко, Михайла Грушевського і багато-багато мужніх синів та доньок, що дбали про свою державу. І сьогодні цей список можна доповнити іменами сучасників, котрі примножують славу України, захищають її землю від агресора. Безмежний уклін славним воїнам, героям Небесної сотні у цей урочистий день.
  Для широкого кола користувачів біля приміщення бібліотеки  проведено  літературно – музичну  композицію    «Найдорожча в світі, рідна Україна», яку разом з бібліотекою  підготував вокальний колектив «Україночка» на чолі І. М. Іваненко. Учасники колективу подарували присутнім патріотичні, ліричні, жартівливі українські пісні.  З нагоди  свята  активні громадяни села отримали подяки від Святогорівського селищного голови В. Бєлянкіна. Гостями свята був вокальний колектив «Заспів» села Завидо – Кудашево, який додав святу колоритності.
    Саме  24 серпня, в день річниці Незалежної України,  ми всі маємо єдиною родиною сприяти тому, щоб наша матінка-земля йшла цією дорогою  світле, щасливе майбуття, цвіла калиново, заквітчувалася нашою з вами любов’ю. Пригортає нас, об’єднуючи,  до свого великого серця Мати –Україна. Тож єднаймося, браття-українці, бо в нашій єдності-основа нації і держави.





  


Комментариев нет:

Отправить комментарий