вторник, 6 марта 2018 г.




Світоч української літератури Тарас Шевченко



«Літа йдуть нестримною ходою,
Але твій спів, як сонце не погас,
Ти з нами йдеш в бою і після бою,
Великий наш, безсмертний наш, Тарас»

    




  В історії кожного народу є імена, які становлять його славу, велич і національну гордість. Саме таким і є для України ім'я безсмертного Кобзаря - Тараса Григоровича Шевченка. Палке слово Шевченка залишається і в наші дні життєдайним джерелом, нестримним стимулом національного і духовного відродження сучасної України. Варто черпати ті слова із щедрої Тарасової криниці, і насолоджуватися щирою любов’ю до рідної української землі.
   З нагоди річниці від дня народження геніального поета у бібліотеці  організована книжкова виставка: " Живи поете в славі віковій",  серед юних користувачів пройшов  конкурс  виразного  читання   «Якби ти нас, Тарасе, чув…»
   Шевченкова мудрість… У чому вона полягає? Де криється таїна Кобзаревого слова? Чого навчають Шевченкові твори?    У чудовому мереживі римованих рядків Шевченко залишив землякам свої поради, уклав плани на майбутнє і поділився бажаннями.
   Гортаючи сторінки безсмертного «Кобзаря», пориниш  у світ Шевченкового слова, цитуючи його рядки з поезій: «І мертвим, і живим, і ненародженим землякам моїм…», «Нема на світі України, немає другого Дніпра», «В своїй хаті своя правда, і сила, і воля...».   Тарас Шевченко – Пророк нашої нації.







Комментариев нет:

Отправить комментарий