суббота, 16 апреля 2016 г.


Все, що погляд і душу чарує, ми повинні навік зберегти.




Людино!
Ти – вінець природи,
І ти повинна все змогти,
Щоб ліс, і поле, все довкілля
Своїм нащадкам зберегти.






   В ці квітневі дні в Україні відзначають День довкілля, Всесвітній день Землі  та день Чорнобильської трагедії.
  Раніше ця дата була днем проведення Стокгольмської конференції, яка дала старт екологічній програмі ООН – UNEP (United Nations Environment Network). Зараз ця програма є головним ідеологом проведення Дня довкілля у всьому світі. З 1998 року, згідно з Указом Президента України, в нашій державі щорічно відзначають цей день, як підтримку громадських організацій, що займаються охороною навколишнього середовища і ядерної безпеки України.
   Головною метою цього свята є  озеленення територій, і прибирання парків, алей, і проведення різноманітних конкурсів на екологічну тематику, і організація конференцій, лекцій на тему охорони природи.
   Останнім часом ми все частіше згадуємо про проблеми, пов’язані з екологією і безпекою нашого життя на планеті. Людство почало усвідомлювати величезну кількість негараздів,  які впливають на навколишнє середовище.
   В бібліотеці до цієї події була організована книжкова поличка «Хай квітує земля», проведено екологічну гру - тренінг «Людина: життя в довкіллі», під час якої  бібліотекар розповіла юним користувачам  про сучасний стан нашого довкілля, як згубно впливає на здоров’я жителів нашої планети необачне ставлення до природи – матінки та всього оточуючого. Всі присутні діти приймали активну участь у заході, а після відгадували загадки, розмірковували про шкідливий вплив різних хімічних речовин на навколишній світ.    На закінчення заходу Ірина Сбродова  закликала: «  Бережіть нашу Землю, бо ми живемо на ній, ми «діти Землі
  Також цього дня бібліотекарем було запропоновано прийняти участь у благоустрої території  коло приміщення  сільської бібліотеки, та встановлення табличок про заборону сміттєзвалищ.   В цій благородній справі прийняла участь молодь села Стефанішин Василь, Сбродова Лілія, Камінський Микола, Васюта Ольга та Ульянкіна Світлана. Треба відзначити, що вони ще з малечку опікуються благоустроєм села і є прикладом для малечі  

  Земля – єдиний дім людства у безмежному просторі Всесвіту. Саме тому необхідно оберігати та не забруднювати її.




Комментариев нет:

Отправить комментарий